maandag 23 juli 2012

Ratten en kamelen

http://en.wikipedia.org/wiki/Karni_Mata
Hallo allemaal, 

Vanmorgen naar de rattentempel van Deshnok geweest. Hier worden de ratten aanbeden en brengen de mensen offers aan de diertjes. Dus ze worden hier goed verzorgd met granen, snoepgoed, rijstwater, melk enzovoorts. Het is vandaag weer extreem heet, net rond de 50 graden Celsius. Ook de beste knaagdiertjes hebben er last van en de meesten slapen op volstrekt willekeurige plaatsen. Ze weten dat de mensen toch niet op ze gaan staan – die heilige diertjes. Ze zijn ook vrij van gevaar van katten en roofvogels, dus echt helemaal veilig. Alleen de duiven pikken een graantje mee.

Vanmiddag gaan we naar een plaats waar gieren komen om de dierlijke lijken op te schranzen. En gaan we naar een kamelenonderzoekscentrum. Hier onderzoeken ze de kwaliteiten van kamelenmelk. In ieder geval drinken we daar weer een lassi, maar dan dus van kamelenmelk. 
In iedere stad proeven we de beste lokale lassi. Aan het eind van de reis maken we de testuitslag bekend.

We willen ook nog een kamelentocht regelen. Probleem is alleen de extreme hitte, ondanks dat willen we toch een verkort programma van een dag en nacht doen. We gaan ons vanmiddag goed voorbereide 

- ook mentaal - voor wat betreft de bescherming tegen de zon.

Als we terug zijn van de kamelentocht laten we weer iets van ons horen!

1 opmerking:

  1. Goh, wat ligt dat ratje er leuk bij! Echt een leuke foto zo.
    Ik dicht zo'n beestje dan gelijk allerlei menselijke eigenschappen en gedachten toe. Zie hem dus bijna denken: "Ik vind het zo heet, ik laat alles maar zo veel mogelijk hangen. En het kan me niks schelen wat je daarvan vindt!"
    Maar dat zal wel komen omdat ik zelf een paar cavia's heb.

    BeantwoordenVerwijderen