maandag 16 juli 2012

Meelopen met de nomaden


Onderweg naar Udaipur

Eerst komen we een grote kudde kamelen tegen, prachtige dieren - in uitstekende, gezonde conditie. Ze worden begeleid door twee herders en lopen op de snelweg tegen het verkeer in. 
Even later komen we een familie nomaden tegen. Ze hebben ongeveer 30 kamelen bij zich. Op rekken dragen de kamelen de spullen van de nomaden en in mandjes zitten de jonge geitjes. Op de nek van de kameel zitten de kinderen. Voorop lopen de mannen en de vrouwen hebben de eerste kameel van de stoet  aan de leiband. Er loopt ook een grote kudde schapen mee en om de familie heen lopen de honden. 

De eerste vrouw, die voorop loopt, lacht en is duidelijk nieuwsgierig een ander roept nog 'hey sir'. Maar de anderen zijn schuchter. De kinderen lijken wat bang voor vreemden. Een van de mannen wil eerst niet op de foto, maar ineens wel en poseert. Als we even een praten en elkaar een hand geven, maakt hij zijn snor op orde door aan de punten te draaien. Een oudere man, de grootvader, wil wel op de foto en poseert. Maar neemt hij een vechthouding aan en houdt zijn staf in de lucht. Begrijp ik hem goed? Hij is vriendelijk, maar op de foto ziet hij er dreigend uit. Ik laat hem de foto zien en hij lacht. Ik loop nog een stukje mee en dan nemen we afscheid. Een indrukwekkende familie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten