woensdag 1 augustus 2012

Landelijk India, maar ook weird news


Landelijk India

In de velden zien we een prachtig boerderijtje met huisjes van takken en stro met een mooi lemen poortje. We gaan er even kijken. Vaak zijn de mensen zeer voorzichtig, soms zelfs schuw en hebben ze nog nooit buitenlanders gezien. Dus eerst maar voorzichtig polsen.

De familie zit op de gevlochten bedden buiten en kijken eerst even vreemd, maar vinden het gezellig dat we op bezoek komen. Drie jonge vrouwen, een jongeman en een paar kinderen, waaronder een baby van twee maanden. Natuurlijk is het heet en zwaar voor ze. Vooral omdat het maar niet wil gaan regenen. Het is een boerenfamilie die wat land bewerkt. Ze telen onder andere millet.
Als er een baby geboren wordt, gaan de lagere kasten naar een brahmaan (de hoogste kaste) om advies t vragen voor de naam. Ze moeten dan de exacte geboortedag en het tijdstip opgeven en aan de hand van – ik meen – astrologie bepaalt de brahmaan de naam of de eerste letter. Met een huwelijk of het zoeken van een geschikte kandidaat raadplegen ze de brahmanen ook. Uiteindelijk verzorgen de brahmanen ook de crematie.
Het baby'tje is een meisje en dat is toch wel een probleem omdat de ouders van de jongen steeds grotere bruidsschatten vragen. De studie van de jongen moet terugverdiend worden, er moet misschien zelfs liefst een auto komen.

Indiaas nieuws is vaak ook absurd en dramatisch. Een jongetje van 9 jaar rende op zijn verjaardag tussen de buien door op straat naar een ander huis. Hij raakte een laaghangend elektrisch draad en is daardoor geƫlektrocuteerd. De ouders stellen de energiemaatschappij aansprakelijk, maar die wil eerst, voordat ze uitspraken doen, de oorzaak onderzoeken. Uiteindelijk zal er vermoedelijke onduidelijkheid blijven bestaan omdat massaal illegaal stoom wordt afgetapt met al die illegale bypasses een gevaarlijke situatie blijft bestaan.
Ander nieuws is dat een meisje door een gat in de bodem van een schoolbus is gevallen. Ze viel op straat en vervolgens is ze overreden door de bus. De leraar of het hoofd van de school is aansprakelijk gesteld.

Volgende keer: onze lassi testuitslag!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten