woensdag 1 augustus 2012

De grote lassitest



Hier is'tie dan als afsluiting van de blogberichten: de lassitest!

Voor die het niet weten: wat is een lassi?
Een lassi is een soort koud yoghurtdrankje. Je hebt sweet en saltlassi's. Wij gaan altijd voor de zoete. Lassi's kun je in bijna ieder restaurant krijgen, maar dan heb je vaak meer een soort melkachtig drankje. Wij gaan voor de specialisten, die alleen lassi verkopen. En in iedere stad heb je die wel.

Jaipur, in deze stad drinken we er een paar bij Lassi Walli. Meerdere omdat de romige lassi verslavend werkt. De melk worden uren gekookt, dan verder bewerkt en sterk gekoeld. Uiteindelijk drink je de koude lassi uit een bruine wegwerpbeker van klei. Eerst roer je de drijvende room door de lassi en drink je de beker leeg. Een betere hebben we nog nooit gedronken: een romige 10.

Jodhpur: onder de poort en naast de clocktower is een lassispecialist. Hij maakt de romige makhania lassi, met ingrediƫnten als kardemom en vanille. Daarop een laagje slagroom (of zoiets). Niet te vergelijken met die van Jaipur. In zijn soort ook een dikke 10. Verslavend, dus als we in de buurt zijn nemen we er steeds weer eentje.

Jaisalmer: de lassi in Kanchan Shree Ice Creams is heerlijk. Ook dit is een makhania lassi. Vele malen beter dan de reguliere lassi's in de restaurants, maar net iets minder dan die in Jodhpur: een 8

Ramgarh: het is klein plaatsje, dus de lassi wordt hier niet aan de lopende band verkocht. Toch een goede lassi uit de hoofdstraat. De lassi heeft wat rozijnen en ander fruit, met onderin een laagje siroop. Goed mengen en hij smaakt prima: een 7,5.

Ben je in Rajasthan, dan moet je echt op zijn minst een van deze tentjes geprobeerd hebben. De lassi's in restaurants zijn niet te vergelijken en geven we maar geen cijfer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten